Seekordsel Robotexil võistlevad robotid köiel ronimises. Võistlusülesanne nõuab robotilt 2,5 meetrise köie otsa ülesleidmist, sellest ülesronimist ja üleval püsimist vähemalt 5 sekundit. Võitjaks osutub kõige kiiremini roniv robot.

Sel aastal oodatakse võistlustulle ca 20 võistkonda. Päeva juhib TTÜ infotehnoloogia teaduskonna professor Maarja Kruusmaa.

Robotexi eesmärk on mehhatroonika, robootika ja arvutiteaduse-alaste oskuste arendamine ja propageerimine tudengite ja koolinoorte hulgas ning valdkonna võimaluste tutvustamine avalikkusele ja ülikooli ettevõtlus- ja teaduspartneritele, seega tehnikateaduste populariseerimine.

Esimene Robotex leidis aset aastal 2001, kus võistlesid omavahel TTÜ ja Tartu Ülikool. 2003. aastal laienes võistlejate ring ka piiri taha, lisaks TTÜ, TÜ ja IT Kolledžile asus võistlustulle ka Põhjamaade suurima — Rootsi Kuningliku Tehnikaülikooli võistkond. Sellel aastal on võistlustele oodata huviliste rühma Riia Tehnikaülikoolist.

Võistlust toetavad peasponsorina Playtech, lisaks veel TTÜ ja TTÜ Spinno projekt, TÜ, ABB, FEB, Webmedia, Raintree Estonia jt. Üritus on kõigile tasuta.