Töörühm keskendus sellistele aspektidele nagu hormoonide võtmine menopausiga kaasnevate sümptomite leevenduseks (nn hormoonasendusravi), füüsiline aktiivsus, ülekaal ja alkoholi kuritarvitamine. Need elustiilitegurid on iseenesest teada juba eelnevatest töödest ning inimesel on võimalik neid lihtsalt reguleerida, vahendavad ERR Teadusuudised.

Leiti, et kõigist nimetatud faktoritest mängivad rinnavähi arengus suurimat rolli hormoonasendusravi kasutamine ning vähene või puudulik füüsiline aktiivsus. Alkoholi tarbimine ja ülekaalulisus mõjutavad rinnanäärmete pahaloomuliste kasvajate teket aga vähemal määral.

Uuringus võrreldi 6386 tervet naist 3074 rinnavähipatsiendiga, kes olid vastava diagnoosi saanud just menopausi järgses eas. Hinnati kindlate riskiteguritega (või nende kombinatsiooniga) seonduvate vähijuhtumite arvukust. Umbes 37 % kõikidest uuritud kasvajajuhtumitest omistati teguritele, mida inimesed ise reguleerida ei saa (perekondlik eelsoodumus, vanus, menstruatsioonitsükli alguse ja lõpuiga).