Ideede hulgast leiab nutika jooksuraja, ESTCube-1 satelliidi maajaamade võrgustiku, lõngast niidi tegemise masina, nutilinnumaja, muusika taktis vilkuvate juhtmetega kõrvaklapid ja palju muud.

Tehnohacki peakorraldaja TTÜ teadlane Heigo Mõlder: „Pole tähtis, millised oskused Sul on – igaüks, kes tahab ehitada, on teretulnud. Me ootame inimesi tudengitest kuni tõeliste ekspertideni välja.“

Skeemipesa toob üritusele mentorid, kes aitavad seadmete ehitamisele kaasa nii nõu kui ka jõuga. Mektory keskus pakub ehitajatele oma kaasaegset seadmeparki – 3D printereid, freespinke, joote- ja mõõteseadmeid, nutiseadmeid, arvuteid.

Võistluse žüriist leiab Ajujahi korraldajad, Teaduspark Tehnopoli Startup Inkubaatori ja Prototroni esindajad. Hästi teostatud nutikaimatel ideedel on võimalus otse pääseda Ajujahi top 40 väljavalitu sekka, saada Teaduspark Tehnopoli Startup Inkubaatorilt kolmekuuline Startup Akadeemia koolitusprogramm koos töölaua kasutusõigusega koostöötamiskeskuses või saada otse 20 väljavalitu hulka järgmises Prototroni voorus. Hobiprojekti ehitajatele on mitmeid väiksemaid auhindu.

MTÜ Skeemipesa pakub riist- ja tarkvara arendustöid idufirmadele ning korraldab tehnikaharidust populariseerivaid töötubasid ning üritusi.

Üritust toetavad: Ajujaht, Teaduspark Tehnopoli Startup Inkubaator, Prototron, Tallinna Polütehnikum, Tallinna Tehnikaülikool, Ericsson Eesti AS, Liewenthal Electronics, Enics Eesti AS, TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtluskeskus Mektory, Startup Garage, Coca-Cola HBC Eesti AS, Eesti Elektroonikatööstuse Liit, Eesti Arengufond, TTÜ Tarkvaraklubi Lapikud, Eesti Teadusagentuur, Tipikas TV, Heljut Kalda ja paljud teised.

Registreeruda saab 22. oktoobrini ürituse kodulehel www.skeemipesa.ee/tehnohack.