TÜ Sihtasutuse juhataja Ruth Kotsari sõnul sai stipendiaadi valikul määravaks Nagirnaja uuringute olulisus, väga täpselt püstitatud eesmärk ja selleni jõudmise tee.

„Liina poolt läbiviidavad funktsionaalsed katsed on metoodiliselt komplitseeritud ja neid on võimalik teostada vaid väljaspool Eestit, mis oli stipendiaadi valikul üheks määravaks teguriks,” ütles Kotsar.

Doktoritööd kirjutab Liina Nagirnaja TÜ loodus- ja tehnoloogiateaduskonna molekulaar- ja rakubioloogia instituudis. Stipendiumi toel sõidab ta aga Inglismaale, Imperial College’sse Londonis, et professor Ilpo Huhtaniemi uurimisrühmas viia läbi oma doktorantuuri viimase alamprojekti eksperimentaalne osa.

Loodus- ja tehnoloogiateaduskonna dekaani, professor Peeter Burki sõnul esindab Liina Nagirnaja oma põlvkonna võimekamat osa, kellelt võib tulevikus oodata olulist panust loodusteaduste, sealhulgas biomeditsiini arengusse.

Ernst Jaaksoni mälestusfond loodi TÜ Sihtasutuse juurde kaheksa aastat tagasi, kui Tartu Ülikooli jõudis legendaarse diplomaadi Ernst Jaaksoni 8,6 miljoni krooni suurune pärand. Stipendiumi eesmärk on toetada välismaal kraadiõpet või teadusuuringuid jätkavaid Eesti doktorante, teadureid ja noori õppejõude.

Stipendium antakse üle 20. veebruaril Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud aktusel ülikooli aulas.