Eesti Rahvusringhääling koostöös teaduskeskusega AHHAA ning haridus- ja teadusministeeriumiga toob vaatajani-kuulajani teaduskuule pühendatud saateid ja sarju.

Sel reedel kell 19.35 algav ETV saatesari Telekatse koosneb kolmest reedeõhtusest teadusseiklusest ning saab 26. septembril kokkuvõtte üle-euroopalise Teadlaste öö otsesaatega Eestist.

Telekatse toob telekatesse mitut moodi värvikad katsed, kus ei osale ainult teadlased või saatejuht — igaüks on kutsutud osalema. Selgub, et ka koduste vahenditega võib tegelda geneetikaga või teha efektseid keemiakatseid. Kui DNA eraldamine või omaenese keemilise aia kujundamine tundub mõnele aga esialgu liiga kõrge lennuna, siis võib kaasa mängida sms-hääletusel ja pakkuda oma parimat otsust isaduse tuvastamise müsteeriumis või koduste piimamutantide probleemis. Sarja autor on Tiiu Sild (teaduskeskus Ahhaa), saatejuht Gaute Kivistik.

Teadlaste öö on üle-euroopaline nähtus, mis on leidmas üha suuremat osavõttu ja vastukaja. Teadlaste öö on 26. septembril ETV eetris juba kolmandat korda, aga erinevalt eelnevatest öödest on otse-ülekanne sel aastal Tallinnast. Televaataja saab osa põnevatest vestlustest ja võistlustest. Nagu ikka, jagub ka üllatusi. Saatejuhid on Monika Tamla ja Jüri Aarma.

Septembri teisest nädalast algab ETV-s uus saatesari, mis portreteerib Eesti teadlasi. Sari Teadlased on eetris reedeti, alates 12. septembrist kell 18.15. Portreteeritavad: zooloog Toomas Tammaru, psühhofüsioloog Jaanus Harro, lasteneuroloog Tiina Talvik, sordiaretaja Kalju Kask, transgeense veise ekspert Ülle Jaakma, inimgeograaf Rein Ahas, kunstidoktor Kärt Summatavet, noored taimeteadlased Hannes Kollist ja Triin Vahesalu jpt. Sarja autorid on Tiina Rebane, Aivi Parijõgi ja Kristina Veidenbaum.

Vikerraadio on septembris samuti teadust tegemas. Hommikuste teadusuudiste ajal esmaspäevast laupäevani on eetris Eesti teadlaste lühi-intervjuud. Neljapäevases Huvitajas vestleb Priit Ennet teadlastega teaduse toimimisest ja teaduse osast meie praeguses elus. Esimesel nädalal on külaliseks teadusfilosoof Ülo Kaevats, rääkima on lubanud tulla ka akadeemik Agu Laisk. Pühapäevases saates 6pakk on külas teadlased.

Raadio 2 huvitub teaduskuul tehnoloogiast. Argipäeviti on eetris Kristjan Pordi juhitud tehnoloogiakommentaar Portaal. Portaali saab R2-e kodulehekülje kaudu kuulata ka podcastina.