Davosi majandusfoorumil rääkis Putin oma neljakümneminutilises kõnes peaaegu kõigest — nii sellest, kuidas dollar ei peaks enam olema ainus reservvaluuta, aga ka sellest, kuidas maailm peab Venemaaga astuma mõistlikku energiapartnerlusse, vahendab CNN Money.

Seejärel tulid küsimused. Esimesena tõusis püsti Michael Dell, kes kiitis Venemaa tehnilist ja majandusliku võimsust ja küsis: „Kuidas me saaksime aidata arendada Venemaa IT sektorit?“

See oli suur viga. Putini vastus kõlas: „Me ei taha abi. Me ei ole invaliidid. Meie vaimsete võimetega pole midagi lahti.”

Järsk reaktsioon pani kuulajad ahhetama. Seejärel kirjeldas Putin Venemaa valitsuse edusamme maa internetiseerimisel ning märkis, et internet on jõudnud Siberi kaugematessegi küladesse.

Putin rõhutas, et Vene teadlased on hinnatud mitte riistvara, vaid tarkvaraarenduse poolest, andes sellega temale omaselt mõista, et iga loll saab arvuti ehitamisega hakkama.

Putini ärritusest võib aru saada, sest Venemaa on Lääne abi suhtes muutunud allergiliseks. Pärast kommunismi kokkuvarisemist saabusid koos Lääne abiga Venemaale ka ülemakstud konsultandid, kes andsid hulgaliselt kasutut või lausa kahjulikku nõu.