15.03.2012, 09:44
Punane liha võib lühendada eluiga
FOTO:
Mitmekülgne toitumine on ilmselgelt tervise üks alussambaid. Aga ka siin on mõni toiduaine natuke soovitatavam kui teine. Ameerika Ühendriikides asuva maineka Harvardi meditsiinikooli teadlased on teinud kindlaks, et rohke punase liha tarbimine võib lühendada eluiga.
Nimelt on sellise lihaga maiustada armastavatel inimestel suurem risk vähi või südameprobleemide tekkeks, vahendab ERR Teadus.
Uurimuses võeti vaatluse alla 37 698 mehe andmed aastatest 1986–2008 ja 83 644 naine andmed vahemikust 1980–2008. Analüüsil selgus, et üks lisaportsjon punast liha päevas suurendas suremust 13% võrra, sealhulgas tõusis surmaga lõppenud südame-veresoonkonna haiguste risk 18% ja vähki suremus 10% võrra.
Jälgi Forte uudiseid ka Twitteris!