„Elus on siiani olnud kolm kindalt asja: surm, maksud ja prügi,“ kirjeldab senist asjade seisu California osariigi taaskäitlemise nõukogu liige Evan Edgar.

„Alates 1970. aastatest on need kolm asja olnud meie majandusharu mantra, kuid majanduslanguse ajal on juhtunud see, et meil on surm ja maksud, kuid prügi ei ole enam turvaline äri.“

USA ühel suurimal Puente Hills Landfill nimelisel prügimäel on viimase kuue kuu jooksul vähenenud prügikogused 30 protsendi võrra. Nii on ka tänased San Franciscost kogutavad prügikogused kolmekümne aasta väikseimad, San Diego Miramar Landfill prügimäele saabuvad kogused 15. aasta väikseimad, kirjutab LA Times.

Esmalt näitavad uuringud selle põhjuseks olevat ebastabiilse majandusolukorra. Inimesed ostavad ainult hädavajalikke asju ja näiteks kasutavad pakendid ära koduses majapidamises.

Eesti suurima Tallinna Prügila juhatuse liikme Allan Pohlaku sõnul vähenes võrreldes 2007. aastaga 2008. aastal prügi ladestamise maht ligikaudu 10 protsenti. Kõige suurem langus toimus novembris — 25%.

Vähenenud on ka eraisikutelt prügi koguvate Ragn Sells’i ja Cleanaway mahud…