Emphasis on EL-i rahastatav,
(FOI) tegutseva Hans Önnerudi juhitav projekt, mis püüab kanalisatsioonitorustikesse paigutatud sensorite abil tuvastada just illegaalsete isevalmistatud lõhkekehade valmistajaid.

Kui 700 000 elanikuga Stockholm ehk eriti suureks terroristide lemmiksadamaks ei olegi, siis selle töö tulemus peaks pakkuma huvi just suurlinnade võimudele, kus anonüümsuse sildi all võib olla varjunud tõelisi kurjategijaid.

Sensorid peaks aga aitama tuvastada selliseid kemikaale, mida saaks kasutada koduste lõhkekehade valmistamiseks ja mille jääke juhuslikult kanalisatsioonitorust alla on kallatud. Sensorid suudavad arvutada nende kemikaalide kontsentratsiooni, aja, mil nad on reoveetorustikku sattunud ja enam-vähem ka koha, kust nad torust alla on lastud.

Paljud kodus valmistatud pommid  on rajatud vesinikperoksiidile või väetistele, mida just tavaliselt siiski kraanikausist alla ei kallata. Probleemiks ongi see, et tegemist on vabalt poes müüdavate kaupadega, mille kanalisatsioonist alla kallamine pole just kuritegu, aga nii otsitaksegi võimalusi leida märke lisaks jäätmetele torustikus ka aurudest, mis pommivalmistamisel õhku võiks pääseda. Selleks oleks vaja paigutada vastavaid sensoreid näiteks autode katustele.

Nii, et kurjad pommitegijad, võite olla peagi kindlad, et teie järgi nuhitakse ka maa all. Ja kui teadus veel edasi areneb, siis ka õhu kaudu.