Harvardi ülikooli biomeditsiini professori David Edwardsi peene nimega leiutis Le Whif kujutab endast šokolaadimaitselist pulbrit sisaldavat aerosoolpihustit, vahendab The Daily Mail.

“Sissehingamisel lahustub šokolaad suus kiirelt, kattes meie keele ja maitsmisnäsad,” ütleb Edwards. Ta lisab, et šokolaadiosakesed on piisavalt väikesed, et õhus edasi kanduda, kuid piisavalt suured, et mitte kahjustada kopsu.

Huulepulgasuurune inhalaator maksab ligi 40 krooni ning valida on kolme maitse vahel: puhas šokolaad, vaarikas ja piparmünt.

Ühest pihustist jätkub umbes kaheksaks kuni kümneks “doosiks”. Iga annus sisaldab alla ühe kalori.
 
Kriitikud kahtlevad, kas tasku-inhalaator ikka asendab päris-šokolaadi söömisest saadud naudingut. Toidulõhn tavaliselt hoopis suurendab, mitte ei kärbi söögiisu, osutavad nad.