Sellepärast ongi hulk Pentagoni ametkondi ühiselt sõlminud 440 miljoni dollari suuruse viieaastase lepingu, mis näeb ette maa- ja merevägede ning teiste üksuste varustamist selliste täispuhutavate satelliitantennidega (ingl inflatable satellite antenna; ISA), mis seni on kuulunud vaid mõnede eriüksuste arsenali.

Suuri pall-antenne valmistab Alabama ettevõte GATR. Antenn koosneb täispuhutava kera sisse monteeritud elastsest parabooltaldrikust. Selline konstruktsioon kahandab seadme kaalu ja kokkupakitud kujul ka mahtu jäikade antennidega võrreldes kuni 80 protsenti. Süsteem on mõeldud kasutamiseks maismaa pinnal ning sobib eriti hästi rakendamiseks perifeersetes regioonides, kus pidev kvaliteetne sideühendus ei pruugi alati olla kättesaadav.

GATR pakub antenne kolmes läbimõõdus — diameetritega 240, 180 ja 120 sentimeetrit. Tootja kinnitusel võimaldab suurem taldrik satelliitside-laineala tõhusamat ärakasutamist nii, et ribalaius on kõigi süsteemi kasutajate jaoks suurem ja samaaegselt saab sidet pidada rohkem inimesi.

Antennipalli ülesseadmine ei võta kauem kui 30 minutit. Suurimate gabariitidega antenn mahub ära kahte kohvrisse ja kaalub vähem kui 50 kilo, mis teeb agregaadi teisaldamise lahingutingimustes jäikade sidesüsteemidega võrreldes oluliselt lihtsamaks.

Kõige väiksem komplekt kaalub vaid 30 kilo ja mahub seljakotti. Kerge kaal on õnnistuseks võitlejaile ja rõõmustab ka arveametnikke Washingtonis — mida vähem kaalub tehnika, seda odavam on seda transportida. Pealeselle on GATR-i toodetavad sideseadmed oluliselt odavamad traditsioonilistest satelliitsidesüsteemidest.