Sinikaelade suguelundid on omapärase ehitusega: isase pardi suguti meenutab punnivinna ning emase suguteed moodustavad keeruka labürindi. Sugupooled on erineva kirglikkusastmega. Kevadel asuvad emaslinnud hauduma, kuid isaspardid jäävad seksuaalselt aktiivseks ning võivad poolvägisi paarituda üksikuks jäänud emastega, vahendab Novaator.

Ajakirjas Biology Letters ilmunud uurimuse autor Melissah Rowe suutis oma kaastöölistega tõestada, et partide spermal on antibakteriaalsed omadused. "Bakterite hävitamise võime oli teada imetajate, krabide ja putukate sperma puhul. Lindude seemnevedeliku sellised omadused on meile uudiseks," ütles ta. Tugeva immuunsusega terve isaspardi seemnevedelikus hävivad nii Escherichia coli kui ka stafülokokid, mis võiksid seemnerakke kahjustada. Mis veel huvitavam, oma kehavedelike kvaliteedist annavad isased sinikael-pardid märku kirevavärvilise noka abil. Just värviliste nokkadega isendite seemnevedelik oli kõige tõhusam bakterite hävitaja.

Lisaks arvavad uurijad, et isase ere nokk võib emasele anda märku nakkusohu puudumisest. Juba varem olid lindude käitumise uurijad tähele pannud, et emaspardid valivad isaseid noka värvuse põhjal. Emased saavad noka järgi joondudes valida võimalikult kvaliteetse spermaga isase, samuti välistab see nende enda nakatumise bakteritega.