Taeva temperatuuri on õige lihtne arvutada. Jesaja raamatus 30:26 öeldakse, et “kuu valgus on sama nagu päikesel ja päikese valgus on seitsme päeva seitsmekordne”, teatab The Journal of Irreproducible Results.

Seega saab paradiis kuult sama palju valguskiirgust, kui Maa päikeselt ja lisaks veel 49 korda sama tugevat valguskiirgust kui Maa, mis teeb kokku paradiisi valguskiirguse hulgaks 50 korda rohkem kui on päikesevalgust Maal. Selle põhjal on võimalik välja arvutada ka paradiisi soojuse.

Stefan-Boltzmanni neljanda võimsusseaduse alusel saab välja arvutada, et taeva absoluuttemperatuur on 789 kraadi ehk 525 kraadi Celsiuse järgi.

Põrgu täpset kuumust on raskem määrata, kuid see peab olema vähem kui 444,6 kraadi. Nimelt on kirjas Ilmutuste raamatus 21:8 et “hirmunud ja uskmatud saavad oma osa järves, milles põleb tuli ja väävel.” Vedel väävel hakkab 444 kraadi juures aurustuma ning tegu ei saaks enam olla järvega vaid väävli pilvega.

Seega on põrgus jahedam, kui paradiisis.

Teise uuringu kohaselt on paradiisi temperatuur sama, aga põrgu oma kuumem. Kuigi põrgu kuumus ei saa väävli tõttu olla suurem 444 kraadist, võeti arvesse seda, et põrgu on rõhu all.

Üks 19. sajandi matemaatik arvutas välja, et aastaks 2000 saab põrgus olema vähemalt 29,422,641,251,519,917,000 neetud hinge. Samas, piiblis antud Gehenna oru pindala on vaid 7 miljonit ruutmeetrit. Gehenna on Vana Testamendi järgi juutide põrgu.

Selleks, et kõik neetud hinged piiratud ruumi ära mahuks, tõuseb seal rõhk. Rõhu tõustes tõuseb aga ka temperatuur, ilma väävli aurustumiseta. Keerukate arvutustega jõuti järeldusele, et põrgus on 2,86 atmosfäärine rõhk ning põrgu on oluliselt kuumem kui paradiis. Täpset temperatuuri siiski teise arvutuse alusel ei osata öelda ja nii või teisiti on ka paradiis maise keha jaoks väljakannatamatult kuum.