Ettevõte andis juba juuli alguses koos USA riikliku allergia ja nakkushaiguste instituudiga (NIAID) teada, et nad algatavad kahe antikehaga kokteili REGN-COV-2 III faasi uuringud COVID-19 raviks ja ennetamiseks. Ehkki nende uuringute tulemusi veel oodatakse, andis ettevõte välja veel eksperdihinnanguta teadusartikli, mis näitab, et kokteil suutis reesusmakaakides ja hamstrites "peaaegu täielikult blokeerida viirusnakkuse tekkimise", vahendab portaal BioSpace.

Esmalt kasutasid nad antikehade saamiseks nn VelocImmune hiirt, kes on geneetiliselt muundatud selliseks, et neil oleks inimese immuunsussüsteem. Lisaks hinnati antikehi, mis oli saadud koroonahaiguse läbipõdenud inimeste organismist.

Seejärel valisid nad kaks kõige tugevamat mittekonkureerivat antikeha, mis on kõige tõhusamad COVID-19 põhjustava viiruse SARS-CoV-2 neutraliseerimisel - need seonduvad viiruse ogavalguga ja ei lase sellel ühineda inimrakkude pinnal olevate retseptoritega.

Oma artiklis kinnitab ettevõte, et antikehade kokteil REGEN-COV-2 ahvidel ja hamstritel „võib profülaktiliselt või terapeutiliselt manustatuna oluliselt vähendada viiruste hulka alumises ja ülemises hingamisteedes ning viiruse põhjustatud patoloogilisi tagajärgi".

Uurimistöö põhjal aitas kokteil nii juba haigestunud loomi ravida kui ära hoida haigestumist tervetel loomadel.

Tealased märgivad, et antikehakokteil ei ole vaktsiin - sellistel terapeutilistel antikehadel ei ole pikaajalist toimet, ehkki need võivad kesta mitu kuud.

Uuringud viidi läbi kokku 36 reesusmakaki ja 50 hamstriga. Inimkatsed on juba alanud.

Antikehade kasutamist koroonahaiguse ravis on uurimas ka Tartu ülikooli teadlased.