Londoni hügieeni ja troopilise meditsiini teadlased on välja arvutanud, et võrreldes normaalkaalus oleva inimesega paisatakse iga ülekaalulise kohta ühes aastas õhku ligi tonni võrra rohkem süsihappegaasi. See tähendab miljardeid tonne süsihappegaasi aastas, kui lähtuda Maailma tervishoiuorganisatsiooni ülekaaluliste statistikast.

Doktor Phil Edwards Londoni hügieeni ja troopilise meditsiini ülikoolist ütleb, et toiduainetetööstus paiskab õhku ühe viiendiku kasvuhoonegaasidest, mis põhjustavad kliima soojenemist. Ülekaaluliste inimeste panus on seda drastilisem, et nad kasutavad liikumiseks pigem autot. Autod on aga peamisi süsihappegaasi emiteerijaid.

Edwards juhib tähelepanu, et paksude osakaal tõuseb eriti USAs ja Suurbritannias ning seoses sellega kasvab nõudlus toidu, eriti liha järele.

Suurbritannias on keskmine kehamassiindeks kasvanud viimase kümne aastaga 26-lt 27-le. Ülekaaluliseks peetakse inimest, kelle kehamassi indeks on suurem kui 25. USAs on selle statistika järgi ülakaalulisi ligi 40 protsenti.

Uuring ilmus ajakirjas International Journal of Epidemiology.