Mars One'i esindajad eeldavad, et neile laekub miljon avaldust. Sobivate inimeste valimine toimub kolmes etapis.

Esimene etapp on avalduste kogumine, millele peab lisama 25 dollarit - et hoida päris muidumehed eemal (ja lisada MTÜle natuke rahalisi ressursse).

Teine etapp koosneb kaheaastasest finalistide otsingust, mis aitab kokku saada enamuse vajalikust rahast. Seda televisiooni abiga, mis kajastab ka uusmarslaste esimesi eluaastaid uuel koduplaneedil.

Lõpuks jäävad sõelale neljastes gruppides 24 inimest. Nad peavad üksteisele väga meeldima, sest neid ei plaanita kunagi tagasi Maale tuua. Kolm gruppi praagitakse välja, ülejäänud pääsevad lennule.

Isegi ühesuunalised Marsisõidud on mõistagi kulukad. Mars One'i andmetel kulub ainuüksi esimese nelja astronaudi reisi korraldamisele 6 miljardit dollarit. Teine ja kolmas "lend" järgnevad kaheaastaste vahedega ja see maksab "ainult" 4 miljardit dollarit grupi kohta.

Nii et kui olete juulikuu saabudes 18 aasta vanune ja teil on 25 dollarit vaba raha, külastage Mars One'i kodukat ja asuge oma unistusi teoks tegema. Ärge siiski filmis "John Carter" nähtut ülearu tõsiselt võtke!

Mars One'i ingliskeelne promovideo: