Nimelt on psühholoogid tuvastanud, et naerul nägu vanadel fotodel võib ennustada edu hilisemas abielus, selgub USA ajakirja Motivation and Emotion aprillinumbris avaldatud uuringust, vahendab Eesti Päevaleht.

Ühes katses võeti ette hunnik klassipilte ja hinnati neil olnud inimeste naeratust või selle puudumist kümnepunktisel skaalal. Ükski neist inimestest, kes sattus kümne protsendi kõige naerusemate inimeste sekka, polnud hiljem oma abielu lahutanud. Mornimate kümnendikus aga oli üks neljast lahku läinud.

Tehti veel teinegi katse, milles paluti üle 65-aastastelt inimestelt fotosid lapsepõlvest. Taas loeti kokku naeratanud ja mittenaeratanud ning tuvastati, et 11 protsenti suurematest naerusuudest olid lahutanud, samal ajal kui mornidest olid lahutanud 31 protsenti. Lõpuks järeldati, et naeratuseta inimestel on viis korda suurem tõenäosus abielulahutuseni jõuda.

Seos olevat psühholoogide sõnul küll selge, kuid mis selle põhjustab, on selgusetu. „Võib-olla näitab naeratus positiivsemat ellusuhtumist või siis tõmbavad naeratavad inimesed ligi õnnelikumaid inimesi ja kõik see kokku suurendab kauakestva abielu tõenäosust," oletab uuringut juhtinud DePauw ülikooli psühholoog.