"Tundsin luude järgi kohe pterosauruse ära ja olin selle hiiglaslikest mõõtmetest rabatud," ütles kivistise leidnud paleontoloog Takanobu Tsuhiji National Geograhicule.

Sauruse fossiilid leiti Gobi kõrbe sellisest piirkonnast, kust varemgi rohkelt teisi liike leitud on. Ühtki pterosaurust polnud sealt aga seni ilmunud. Uus leid tõendab Tsuhiji sõnul, et pterosaurused olid ülemkriidi ajastul üldlevinud.

Kuigi ainult kaelalülide järgi on pisut raske väljasurnud pterosauruse kogumõõtmeid hinnata, arvavad teadlased, et Mongooliast leitud isend võis olla võrreldav kahe suurima praegu teadaoleva pterosauruseliigiga - need on quetzalcoatlus ja hatzegopteryx. Mõlema tiibade siruulatus oli umbes 11 meetrit - võrreldav väikese lennukiga.

Portsmouthi ülikooli pterosauruste ekspert Mark Witton ütles väljaandele veel, et tegelikult on võimalik, et Mongoolia saurus polnud nii kehalt nendega võrreldav, ent tal oli mingil põhjusel lihtsalt väga võimsate lülidega vägev kael. Nende oletuste kinnitamiseks või ümberlükkamiseks oleks aga rohkem kivistisi vaja. Kivistised aitaksid ehk vastata küsimusele, kuidas pterosaurused täpselt toitusid. Witton arvab, et üldiselt haarasid nad toitu maapinnalt - mis või kes iganes seal liikudes neile noka vahele mahtus.