„Teatraalne ja maniakaalne keskendumine süsinikdioksiidile on minu jaoks intellektuaalselt vastumeelne," vahendab ühe suurema USA nafta- ja gaasiettevõtte Anadarko juhi James Hacketti sõnu Financial Times. „See laseb majanduse põhja."

Hackett'i märkus võtab kokku paljude naftainimeste vaated ja paljastab Washingtoni ja naftatööstuse kasvavad vastuolud.

Nii on Hackett vastu ka CO2-emissiooni maksustamisele ja selle kvootidega kaubitsemisele. Praegu on esindajatekojas arutlusel demokraatide algatatud vastav seadus. Tema sõnul on tegu inimeste kaudse maksustamisega, mis on sama manipuleeritav kui Euroopa mudel.

Sarnaselt paljude tööstusharu autoriteetidega, manitseb ta valitsusametnike ja keskkonnakaitsjaid, et nood ei looks illusiooni, nagu tuule- ja päikeseenergia vähendaksid USA vajadust naftatoodete järele.

Hacketti sõnul töötab päikese- ja tuuleenergiale keskendumine hoopis USA naftasõltumatuse vastu, sest vähendab koduste energiaallikate nagu uraani-, maagaasi- ja naftatootmist. Loomulikult on tema lahenduseks hoopis riigi pinnal asuvate naftapuuraukude arvu suurendamine.

James Hackett on USA naftatööstuse edukamaid juhte, kes suutis vankuvast Anadarkost teha ühe varakaima naftaettevõtte. Musta ülikonna all krokodillinahast kauboisaapaid kandev ja pimestavvalge naeratusega härrasmehe möödunud aasta teenistus oli 21,3 miljonit dollarit.