Ameerikas tehtud uuring sedastab, et sõidukite, tööstuse ja valglinnade müra segab loomade omavahelist suhtlemist, kaaslase leidmist ja jahipidamist. Isegi rahvuspargid ei paku enam müra eest kaitset, vahendavad ERR teadusuudised.

Jesse Barber ja Kevin Crooks Colorado osariigiülikoolist ja Kurt Fristrup Ühendriikide rahvusparkide teenistusest lappasid läbi viimasel ajal tehtud mürasaaste keskkonnamõju uuringud ja kirjutavad nüüd ajakirjas Trends in Ecology and Evolution, et liiklus-, tööstus- ja linnamüra täidab juba sedavõrd suuri maa-alasid, et võib bioloogilisele mitmekesisusele ohuks saada.

Mõnda liiki loomad on uute oludega ka mõnevõrra kohastunud, näiteks rasvatihased on mürarikastes paikades kõrgematele helisagedustele üle läinud, et nad üksteise säutsumist paremini kuuleksid.

Aga mõned konnad on tiheda liiklusega teede lähedal püstihädas, sest emased ei kuule isaste kutsuvaid krooksatusi ja seeläbi on raskemaks läinud sigimispartnerite leidmine. Mõnel liigil, sealhulgas öökullidel ja nahkhiirtel võib mürasaaste saakloomade tabamise raskemaks teha.