"On selge, et teostatakse mingeid töid, ja seda juba pika aja vältel. Leidub märke, et tõepoolest astutakse samme [reaktori] taaskäivitamiseks," vahendas Interfax diplomaatilise allika sõnu, teatab AFP BNS-i vahendusel.

"Kuid meil ei ole andmeid, et [Yongbyoni plutooniumi]reaktor oleks juba taaskäivitatud [...] Reaktor on hirmuäratavas seisus, selle konstruktsioon pärineb 1950. aastatest [...] See võib viia Korea poolsaare jaoks kohutavate tagajärgedeni, kui mitte inimtekkelise katastroofini," lisas allikas.

Ühendriikide eksperdid on varem satelliitvaatluste põhjal väitnud, et Yongbyoni reaktor on juba taaskäivitatud, kuid Interfaxi allika hinnangul võib reaktori kõrval paiknevast ehitisest tõusev aur, mida satelliitpildil näha võib, tekkida ka "generaatori katsetamisest".

Interfax vahendas hiljem ka teise diplomaatilise allika hinnangut, mille kohaselt on konstruktiivseteks läbirääkimisteks Põhja-Korea tuumaprogrammi üle vähe lootust, kuna valitsus on küll väljendanud valmisolekut kõneluste taaskäivitamiseks, ent ei ole täpsustanud, mille osas.