Motoriseeritud põlve prototüüp kaalub viis kilo. Osa sellest on kinnitatud sääre ja reie külge, akut koos kontrollseadmega kantakse aga seljakotis. Seadme mõtteks ei ole liikumispuudega inimeste aitamine, vaid hoopis täies jõus olevate inimeste lõbustamine, kes peaksid mingil põhjusel tahtma joosta vähem energiat kulutades, vahendab Novaator PhysOrgi uudist.

Seadme loojad väidavad, et nende motoriseeritud põlv võimaldab joostes sama kiirust säilitada, kulutades seejuures 30 protsenti vähem energiat. Samas ei täpsustata, kui palju viiekilose seadme kaasas tassimine jooksmist raskemaks muudab.

Seadme välja töötanud uurimisrühm usub, et motoriseeritud põlv jõuab turule kolme aasta jooksul ning sellele on olemas piisav turg. Kainelt olukorda hinnates seda usku siiski jagada ei julge. Esiteks jooksevadki paljud inimesed seetõttu, et energiat kulutada ning neid ei vaimusta sugugi mõte, et joosta tuleb sama energiakoguse kulutamiseks kauem.

Lisaks on raske uskuda, et jooksjad viitsivad oma jalgade küljes sellist asja kanda, mis pealegi segab väljakujunenud liigutuste sooritamist. Küll aga võib juhtuda, et mootorpõlv on tõsiseltvõetav kandidaat järgmise aasta Ig Nobeli auhinnale. Ig Nobel on Nobeli auhinna paroodia, mis antakse välja kümnele naljakale leiutisele ja teadustööle.