Teadlaste hinnangul võib homaaride liigeseid ning kõhulihaseid kattev pehme membraan olla esialgu võtmeks just põlvede ja küünarnukkide kaitseks mõeldud kaitsmete loomisel, kuna tagaks vajaliku painduvuse, pakkudes samal ajal ka piisavat kaitset.

"Me usume, et meie töö on alus painduvate kehakaitsmete loomiseks," ütles Ming Guo, projekti kallal töötanud teadlane. Tema sõnul on homaaride membraan aidanud loomadel Maal vastu pidada üle saja miljoni aasta ning pikka aega homaaride kasuks töötanud materjali saaks ka inimeste kasuks rakendada.

Kuigi praegu on peamiseks rakendusvaldkonnaks välja pakutud just liigeseid katvaid kaitsmed, usuvad teadlased, et tulevikus saaks luua ka kuuliveste ja teisi suuremaid kaitsmeid. Seega saaks lahendatud
üks turviste suurimaid probleeme läbi ajaloo - tugev turvis ei paku piisavalt liikuvust ja vastupidi.

Guo ütles MIT kohalikule väljaandele, et mõte ammutada inspiratsiooni homaaridelt tuli ühel teadlasel söögikorra ajal - homaari süües märkas ta, et looma kõhul olev membraan on väga vintske ning seda lähemalt uurima hakates tuvastati, et membraani lõikamine ei vähenda selle elastsusomadusi.

Materjali elastsuse ja tugevuse taga leiti olevat membraani eriline kihiline struktuur, mida teadlased võrdlesid vineeriga. Kihtides olevad kiud on nimelt võimelised mehhaanilise surve all olles energiat jaotama ning teevad seega materjali tugevaks.

Teadlaste sõnul saaks nende avastatud materjali kasutada ka robootikas ning kudede arendamisel.