Kas tõesti Bb on parim nimi, mida planeedile panna? Või on ta üks kõige tüütum nimi üldse. Cooperi arvates oleks astronoomidel vaja õppida ulmefilmidest, kus juba on käibel palju vaimukamad planeedinimed.

Alfa Centauri tähesüsteem on lähimal meie Päikesele ja ulmekirjandus on juba ammu fantaseerinud sealsete planeetide üle. On ju sinna paigutatud Rann, ühe koomiksitegelase koduplaneet. Rakhat on planeet, kuhu on viidud kosmosejesuiite. Pasadena oli planeet, kuhu Arthur C. Clarke saatis koloniste elama. Pelham on planeedinimi, mis ringluses ühest 1940. aastate novellist alates. Demeter on neetud planeet, Tiber aga planeet, kus vähemalt ulme kohaselt võinuks ka maaväline kontakt tekkida. Ja siis veel muidugi Avataris esinev kuu nimega Pandora, mille emaplaneet Polyphemus väidetavalt tiirlevat Alfa Centauri A ümber.

Tuntud teadusajakirjaniku Cooperi arvates võiks Alfa Centauri Bb ümber nimetada hoopis planeediks Heart (süda) või Mearth (nagu Maa).

Nimede panek ei püsi tempos

Tegelikult on astronoomid avastamas niivõrd tohutul hulgal uusi eksoplaneete, et nimede panek ei jõua lihtsalt tempos püsida. Lihtsam on võtta tähe nimi ja lisada planeedile tähis vastavalt asendile orbiidil. 1. novembri seisuga on kirjas juba 843 planeeti kaugete tähtede ümber, mille olemasolu võib enam-vähem kindlalt väita. Astronoomid pole jõudnud isegi tähtedele nimesid panna.

Alfa Centauri Bb tähendab seda, et see planeet on lähim tähele Alfa Centauri B. Paraku on ta seni ainus planeet, mis selle tähe ümber leitud, ehk me ei tea, kas tema ajutine nimigi õige on.

Näiteks Hüdra tähtkujus asuva tähe HD 10180 ümber tiirleb tuvastatult juba seitse planeeti, ja seni peame leppima, et nende nimed on HD 10180 b, HD 10180 c, HD 10180 d, jne. Ega oma jalga nendele maha panna niikuinii ei õnnestu.