Põhjuseks on Kuud pidevalt tabavad meteoriidilöögid, mis panevad ta kergelt kumisema. Nii vähemalt võib teoreeriliselt arvata, arvestades teadaolevaid akustikaseadusi, vahendavad
.

Ükski seni Kuule toimetatud seismomeeter neid helisid registreerinud ei ole, kuid nüüd on teadlased välja arvutanud kui tugev või nõrk Kuu kumin õigupoolest on.

Rehkendused tegid Pariisis asuva Maa Füüsika Instituudi teadlane Philippe Lognonné ja tema kolleegid, ja tulemuseks saadi, et meteoriidilöökidest tingitud helinad, kõlinad, kuminad ja kõminad on kõik nii tasased, et tulevasi seismoloogilisi uurimistöid Kuu siseehituse väljaselgitamiseks nad segama ei hakka.

Arvutused näitavad, et Kuu-kumin on umbes tuhat korda nõrgem sellest müdinast, mille meteoriidid Maakera sees tekitavad.

Lognonné juhitud teadlasterühm võttis arvutustes aluseks nii meteoriitide langemise arvatava sageduse kui ka umbes neljakümne aasta eest Apollo programmiga Kuu peale viidud seismograafide kunagised andmed Kuu peale laskunud maandurmoodulite põhjustatud seismilistest lainetest.