Loenduses osalemine on imelihtne ning ei eelda eriteadmisi. Andmeid liikide arvukuse ja pesitsustulemuste kohta saab mugavalt sisestada veebiaadressil http://www.eoy.ee/suitsupaasuke/kodukoha-paasuke/

Sealtsamast võib välja trükkimiseks alla laadida ka pdf-formaadis ankeedi. Kui teil on raskusi ankeedi väljatrükkimisel, palun pöörduge abi saamiseks oma lähedaste või abivalmis kogukonnakaaslaste poole.

Fotohuvilisi kutsutakse aga osalema pääsukeste fotovõistlusel, kuhu oodatakse pilte tänavusest aasta linnust suitsupääsukesest, räästa- ja kaldapääsukesest ning piiritajast. Fotokonkursi peapreemia läheb parimale suitsupääsukesest tehtud fotole. Kahes vanuserühmas antakse mõlemas välja kolm auhinnalist kohta. Lisaks jagatakse temaatilisi eriauhindu „Pääsuke õhus“, „Minu kodupääsuke“, „Pääsukese portree“ ja „Pääsukesed rändel meil ja mujal“.

Võistluse tähtajad ja reeglid on väljas aadressil http://www.eoy.ee/suitsupaasuke/fotokonkurss/ .

Fotokonkursi korraldab EOÜ koostöös MTÜ-ga Fotokeskkond.

Korraldajad paluvad nii loendamisel kui ka pildistamisel jälgida loodusvaatlemise häid tavasid ning mitte liigselt häirida pesitsevaid linde.

Mõlemad üritused toimuvad programmi „Aasta lind 2011“ raames. Aasta linnu ettevõtmisi toetavad tänavu Keskkonnainvesteeringute Keskus, Estonian Air, Nordic Digital, Overall, Kalev, Olde Hansa.