Sarnaselt teiste sõltuvustega, sandistab see inimest ja on ühiskonna jaoks probleemiks ning võib sageli viia enesetapu, töökaotuse või kriminaalse käitumiseni. Mängusõltuvus mõjutab rohkem mehi kui naisi ning võib aja jooksul halveneda, vahendab Novaator.

Teadlased on avastanud, et lühiajaliselt aitavad seda käitumishäiret ravida mitmed erinevad ravimid, sealhulgas naltreksooni (opioidi antagonist) toimeainena sisaldavad alkoholismi ravimiseks kasutatavad ravimid. Eestis on selliseks ravimiks Revia.

Tel Avivi ülikooli teadlane Pinhas Dannon soovitab optimaalsete tulemuste saavutamiseks laiendatud ravirežiimi.

Mängusõltuvusest edukaks vabanemiseks peab Dannoni sõnul toimeainena naltreksooni kasutavaid ravimeid võtma vähemalt kahe aasta jooksul ning seda peavad täiendama teised ravimeetodid, sealhulgas grupiteraapia.
Kaks aastat talumist

Varasemad uuringud on näidanud, et pärast kuuekuulist ravi ei hakka enamus mänguritest uuesti hasartmänge mängima.

Dannon usub, et pikem ravi on efektiivsem ning esialgsed uurimistulemused olid liiga optimistlikud.

Tema kogutud andmed näitavad, et kaks aastat kestev ravirežiim hoiab nelja aasta pikkuse perioodi vältel hasartmängudest eemal 80 protsenti sõltlastest.

Kuuekuulise ravikuuri tulemusel suutis hasartmängudest neli aastat eemal olla seevastu ainult 30 protsenti sõltlastest.

Dannoni sõnul oli aastatel 2006-2007 läbi viidud eeluuring paljulubav, kuid pikaajalise tulemuse saavutamiseks peavad mängusõltlased saama ravi vähemalt kahe aasta jooksul, et naltreksoon efektiivselt mõjuks.

Täiendavad raviviisid, nagu grupiteraapia ja regulaarne osalemine anonüümsete hasartmängusõltlaste tugirühma koosolekutel võivad samuti sõltlast aidata tagasi hasartmänguvaba elu juurde.

Dannon on viinud läbi erinevaid ulatuslikke uuringuid ka teist liiki sõltuvuste osas, sealhulgas uurinud internetisõltuvust.

Ühel tema patsientidest oli sõltuvus Facebookis mängust Farmville ning selle mängimise nimel jättis ta hooletusse oma kaks väikest last.

Kuigi Facebooki pokker ja Farmville võivad tekitada sõltuvust, saab neid sõltlasi ravida teisiti kui tõsiseid hasartmängureid, kes riskivad abielu, eluaseme ja karjääriga.

Mõõdukama sõltuvuse puhul võib piisavaks osutuda grupiteraapia ja professionaalne nõustamine.

Kuivõrd hasartmängusõltuvus on krooniline häire, siis võtab patsientide ravimine Dannoni sõnul ka palju kauem aega.

Halvale teele tagasi langemise vältimiseks peavad patsiendid olema hoolika jälgimise all ning saama holistilikku ravi pikema aja jooksul.