Briti valitsus andis loa tappa teatud piirkondades Inglismaal maha kõik mägrad, kes ette jäävad, hinnanguliselt 100 000 isendit, et vähendada nende kaudu leviva veisetuberkuloosi ohtu, kirjutab BBC.

50 miljonit naelsterlingit maksma läinud uurimusega (millele poliitiline otsus tugines) väideti, et selline massitapmine aitaks ohtliku veisehaiguse levikut vähendada koguni 16 protsenti.

Ka farmerid on sellist aktsiooni toetanud, kuna väidetakse, et selle haiguse levik läheb farmeritele ja valitsusele maksma isegi 150 miljonit naelsterlingit aastas.

Paraku tekkis asjast parlamendivaidlus, massimõrva vastu on korjatud 158 753 allkirja, Wales on otsustanud piirduda vaid vaktsineerimisega ja Shotimaal veisetuberkuloosi ei ole.

Ja BBC avastas nüüd, et ka mäkrade jaht ei ole just odav. 150 ruutkilomeetrise ala tühjendamine mäkradest läheb maksma 1,55 miljonit naelsterlingut, osa sellest jahimeestele maksmiseks, suurem osa aga politseivalveks, et jahipiirkonnas viibivate inimeste turvalisust tagada.

Majanduslik kasu, mis sellest jahist saadakse ei küündi isegi miljoni naelsterlingini.