4179 Toutatise-nimelise asteroidi läbimõõt on umbes viis kilomeetrit ning see läheneb Maale tohutu kiirusega, kirjutab Ilta-Sanomat.

4179 Toutatis möödub Maast kolmapäeva varahommikul umbes 7 miljoni kilomeetri kauguselt. Asteroidi möödumine ei kujuta maakerale mingit ohtu.

Toutatise jälgimiseks läheb vaja tippklassi teleskoopi, tavalise asjaarmastaja teleskoobist selleks ei piisa. Asteroidi möödumist saab jälgida otse internetist näiteks Slooh Space Camera ja Virtual Telescope Projecti võrgulehel.

Asteroid Toutatis on nime saanud keldi sõjajumala järgi. Seda märgati esmakordselt aastal 1934 ning 1989. aastast on see asteroidide regsitris. Toutatis keerleb ümber Päikese kord nelja aasta jooksul.

Lähematel sajanditel pole Toutatise kokkupõrget Maaga karta.

Kui Toutatis tabaks Maad, muudaks see meie kliimat tohutult. Näiteks 65 miljonit tagasi dinosaurused välja suretanud asteroidi läbimõõt oli kümmekond kilomeetrit.

Kui Toutatis põrkaks Maaga kokku, vallanduks kümnete tuhandete vesinikupommide plahvatusele vastav energia, mis põhjustaks tohutuid purustusi. Tolmupilved varjaksid päikesevalguse ning tekiks tuumatalve taoline olukord.

Märtsis 2004 levisid kuulujutud, et Maa on Toutatisega kokku põrkamas. Ennustati Kristuse teist tulemist või USA tuumarünnakut asteroidi kahjutukstegemiseks.