Chaser sai kuulsaks, 2011. aastal kui ühes tema peremehe teadusuuringus näidati, et koer teab 1022 erinevat sõna. Teisisõnu, Chaser tundis just nii paljusid mänguasju nende õigete nimede järgi.

Lisaks oskas Chaser seostada käsklusi õigete esemetega. Näiteks kui koerale anti käsklus "too lammas," siis ta tõigi mängulamba. Või kui koeral kästi puudutada lammast koonuga, siis ta puudutaski seda.

Enne Chaserit oli "nutikuserekord" Rico nimelise koera käes, kes oli samuti borderkolli ja tema tundis 200 erinevat sõna.

Just Rico nutikusest sai inspiratsiooni Chaseri omanik John W. pilley, kes otsustas 2004. aastal naise poolt kingitud Chaseri kutsika peal koera võimeid testima hakata.

Koer ei olnud mitte ainult "laborikoer" koerte õppimisvõime teaduslikult testimise ja tõendamise eesmärgil vaid ka pere armastatud lemmikloom.

Chaser õppis ära tundma 800 erinevat pehmet mängulooma, 116 palli, 26 lendavat taldrikut ja erinevaid plastmassist asju. Kokku 1022 sõna.

Borderkollit iseloomustab väga tugev visuaalne keskendumisvõime ning instinkt otsida, karjatada ja jahtida. Koer reageerib aktiivselt isegi vaiksetele kiitmistele ning sellel koeratõul on "lõputult energiat."