Maagiliste seentes sisalduv psilotsübiin kutsub inimestes esile nii visuaalseid kui helilisi hallutsinatsioone. Kuigi nähtav-kuuldav pole nii-öelda päris, on see tihtipeale sügavalt seotud personaalse teadvuse ja isiklike kogemustega, mistõttu võib seente tarbimine kontrollitud keskkonnas olla antidepressantidest palju efektiivsem teraapia. Tuleb aga rõhutada, et rõhk on märksõnal kontrollitud keskkond – sellised ained pole mõeldud nädalavahetusel klubis tarbimiseks.

John Hopkinsi uuringus selgus, et depressiooni all kannatavad patsiendid olid pärast kahte sessiooni hoopis paremas olukorras. Uuringus osalenud psühhaatriadoktori hinnangul lausa neli korda paremas olukorras kui antidepressantidega. Eelnevalt tehtud uuringutes on näidatud, et psilotsübiin aitab vähipatsientidel vähendada haigusest tulenevat ärevust ja eksistentsiaalängi.

Järjest rohkem käsitatakse erinevaid psühhedeelseid aineid kui ravimeid, mitte kui narkootikume. Oma kogemusest ayahuascaga käis rääkimas Alar Tamming, kes rändas terapeutilise võlujoogi joomiseks lausa Brasiiliasse. Mees tunnistas, et aastaid tagasi suhtus tema sellistesse ainetesse samasuguse skepsisega ja pidas kõike halvaks. Lisaks on saates juttu erinevatest psilotsübiini uuringutest ja mõjudest, MDMA-st, ibogast, DMT-st ja paljust muust.

Kuula lähemalt siit!

1x
00:00


Allikas: hopkinsmedicine.org