Aga nagu näitavad viimased arvutused, on emakesel loodusel tõepoolest tõsine kavatsus Maakera Päikesesse heita. Arvutuste autorid, Inglismaal ja Mehhikos töötavad teadlased kinnitavad: kui Päike paisub punaseks hiidtäheks, takerdub Maa tema väliskihtidesse, suundub spiraalsele “allakäiguteele” ja haihtub lõpuks tuliseks auruks.

Ehkki igahommikune päikesetõus näib olevat üks kindlamaid püsipunkte me heitlikus maailmas, pole Päikegi igavene ega muutumatu. Läheb viis-kuus miljardit aastat ja meie päevakerake on ära tarvitanud kõik vesinikutuumad, mida ta oma südames praegu heeliumituumadeks kokku surub (neist seejuures hiigelkoguses valgus- ja soojuskiirgust “välja pigistades”). Siis tõmbub Päikese süda kokku, aga väliskihid paisuvad ja hõrenevad. Päikesest saab punane hiid. Tema läbimõõt kasvab umbes 250 korda.

Lihtne arvutus näitab, et Maakera orbiit upub siis täielikult Päikese sisse, sama saatus tabab ka Merkuuri, Veenust ja Marssi. Keerukam arvutus võtab arvesse tormiks paisuvat päikesetuult, võimsat osakeste voogu, mis Päikeselt ilmaruumi tulvab ja tema massi vähendab. Nii väheneb ka Päikese gravitatsiooniline tõmme ning planeedid saavad temast kaugemale triivida.