Teadlased panid mammutile nimeks Zed. Mammut oli surres pisut vähem kui viiekümne aastane. „Leiu teeb huvitavaks asjaolu, et Zedi skelett on peaaegu täielik,“ ütleb Shelley Cox Los Angeleses asuvast Page’i muuseumist, vahendab
Reutersi uudist.

Loom on tõesti väga suur. Tema võhad on pikemad kui ühelgi teisel lähedusest leitud mammutil. Lisaks mammutile on leitud ka palju teisi huvitavaid fossiile. Kokku on fossiile umbes 700, mille hulgas on väljasurnud Ameerika lõvi kolp ning mõõkhammastiigri, hobuste, piisonite, koiottide, ilveste ja paljude teiste loomade luid. Leid võib muuseumi senise kollektsiooni kaks korda suuremaks paisutada.

Fossiile on seal väga palju, sest kunagi oli selles kohas loodusliku asfaldi leiukoht. Õnnetud loomad jäid asfaldi ja liiva segusse kinni ning hukkusid. See selgitab ka seda, miks on paljud skeletid peaaegu täielikud. Teised loomad ei pääsenud surnukehadele hästi ligi ning need said puutumatult setete alla mattuda.

Leitud mammuti skeletist on säilinud 80 protsenti. Puudu on üks tagumine jalg ning selgroog. Enamasti leitakse mammutite võhku paljude väikeste tükkidena, kuid selle leiu teeb eriliseks asjaolu, et hiiglaslikud kolme meetri pikkused võhad on ühes tükis.

Zedi luude analüüs näitas, et loom oli surres 47 kuni 49 aasta vanune. Ta kannatas artriidi käes ning oli elu jooksul murdnud kolm ribi, tõenäoliselt teiste mammutitega võideldes.