Viasati ärijuht Aet Viira: "Viasati Kinoõhtu on 2014. aastal ellu kutsutud projekt eesmärgiga panustada haridusse ja käsitleda populaarteaduslikke teemasid kaasakiskuvas võtmes. Ja et soov on pakkuda toredat meelelahutuselamust kõigile huvilistele, siis on tegu tasuta üritusega.“

Siiani on Viira sõnul kinoõhtud osutunud üle ootuste edukaks, mis innustab vaid jätkama. „Siinkohal ütleks suur aitäh ka kõikidele muuseumidele, ülikoolidele ja liitudele, kellega koos me Viasati Kinoõhtuid jooksvalt läbi aasta korraldame ja kes on alati leidnud karismaatilisi inimesi filme sisse juhatama. Tegu on oma ala spetsialistidega, keda on alati põnev kuulata. Eriti, kui valdkond, mida käsitletakse, huvi pakub."

Filmi „Londoni supertunnel“ juhatab järgmisel kolmapäeval sisse TTÜ ehitusteaduskonna prodekaan professor Roode Liias. Filmis jälgitakse insenere ja ehitajaid, kui nad ehitavad 14,8 miljardit naela maksvat Londoni Crossraili. Tegu suurima inseneriprojektiga Euroopas, mis toob uue raudteeliini otse läbi Londoni, muutes alatiseks selle transpordimaastikku.

10 000-pealise meeskonna väljakutsed on meeletud – alates 42 km tunnelite uuristamisest kuni kümne tohutu jaama loomiseni – ja samal ajal ei tohi linna elu seiskuda. Crossrail andis „Londoni supertunneli” võtterühmale võimaluse jälgida, kuidas tunnelikaevajad ja insenerid uut raudteed rajavad. Nad said filmile projekti tõusud ja mõõnad, sealhulgas võtmetähtsusega verstapostid, nagu tunnelimasina erakordsed läbimurded.

Crossraili rajamist võib võrrelda patsiendile südameoperatsiooni tegemisega, kui patsient on ärkvel. Aga tulemus on võimas. Crossrail saab kokku Londoni metrooga ja toob Heathrow' – Euroopa kõige toimekama lennujaama – vaid 28-minutilise reisi kaugusele West Endist. See hakkab transportima hinnanguliselt 200 miljonit inimest aastas ja loob ühenduse Londoni peamiste töö-, puhke- ja äripiirkondade vahel.

Viasati Kinoõhtu fännileht ja pildid toimunud üritustest - www.facebook.com/kino6htu

  • VIASAT HISTORY - Viasat History on kanal, kust iga ajaloohuviline leiab põnevaid lähenemisi kirevatele ajaloosündmustele läbi aegade.
  • VIASAT EXPLORE - Telekanal julgetele ja seiklushimulistele. Vaata dokumentaale, kus kesksel kohal on märul, seiklused ja riskid.
  • VIASAT NATURE - Viasat Nature on mõeldud looduse- ja loomaarmastajale. Näitame parimaid loodusseiklusi üle maailma. Vihmametsast Arktikani.