Teadlased salvestasid linnulaulu erinevates linnades. Tuli välja, et isegi kui tegemist oli vaikse asulaga, kus polnud põhjust tänavamürast üle karjumiseks kõrgemaid sagedusi kasutada, tegid linnud seda siiski. Torben Dabelsteen Kopenhageni ülikoolist tõdes, et majad, tänavad, avatud väljakud ja puude alleed peegeldavad helisid tagasi ja hajutavad neid igaüks erineval moel. Seda tuleb ka lindudel arvesse võtta, vahendavad ERRi teadusuudised.

Linnud näevad üksteist linnas küll võrdlemisi hästi, aga suhtlemiseks peavad nad vähendama majadelt tagasi peegelduvaid kajasid ja võtma arvesse teisigi linnakeskkonnast tulenevaid iseärasusi, et nende sõnumid kohale jõuaks.

Seevastu näiteks maal elavad linnud ei pea hüüdma täiel rinnal, et võimalikult kaugele kosta. Tõsi küll, puulehed takistavad neil üksteist nägemast ning võrad hajutavad ka lauluviise. Teadlaste hinnangul hindavad linnud maal aga oma hüüete kaja ja heli moonutuste järgi vahemaid ja aitavad paremini positsioneerida liigikaaslasi, keda silmaga ei näe.