Uuring aitab heita valgust ka sellele, kuidas arenes inimeste matemaatiline intelligents, väidavad Duke´i ülikooli teadlased.

Primitiivsed loomad, näiteks leemurid, vajavad head põhjust, nagu maiustusi, et vaevuda tegelema arvutamisega. Inimesed ja ahvid on valmis end pelgalt uudishimust pingutama.

Leemurid on sarnaselt ahvidele ja inimestele primaadid, aga neid peetakse vähem intelligentseteks, kirjutab Yahoo! News.

Seega ei olnud uuringut juhtinud psühholoog Elizabeth Brannonil väga suuri lootusi kognitiivse eksperimendi käigus erilisi tulemusi saavutada, aga ta avastas, et ahnus ning puuteekraaniga arvuti ahvatlus meelitas loomad koostööle.

Brannon avastas, et kui loomadel on lootus saada preemiaks toitu, võivad nad saavutada hämmastavaid tulemusi ning on valmis sadu kordi üritama, kuna tahavad teenida välja suhkrukuulikese..

Uurijatele oli ootamatu ka see, et leemurid suudavad jadasid meelde jätta, mis näitab, et nad töötavad välja teatud strateegia ülesande täitmiseks.

Väga osavad leemurid siiski ei ole. Kui ahvid kasutavad ülesande täitmiseks sõrmi, siis leemurid puudutavad kuvarit nina või suuga, mõnikord seda otsekui suudeldes, ütles Brannon.