Inverse ennustab, et varsti võime igal kontserdil ja rahvast täis rannal näha inimesi, kelle nutitätoveeringutel vilguvad pisikesed tuled muusika või kandja südame rütmis.

DuoSkin sisaldab programmeeritavaid termokroomseid pigmente. Termokroomsus tähendab seda, et materjal muudab temperatuuri muutudes värvi (lihtne näide on punane thermospot mõningatel praepannidel).

"Me tahtsime selle projektiga "kõik ühes" kantavate seadmete juurest eemale liikuda, meid huvitasid lahendused, mis ei pea igavesti kestma või mida võiks iga päev pisut muuta," ütles Microsofti disainer Asta Roseway, kes MITi meedialaboriga koostööd tegi.

Kohandatav tätoveering koosneb neljast kihist: liimainekiht, kullaleht, termokroomse pigmendi kiht ja kõige peal kasutajaliidese kiht, mis toimib samamoodi nagu nutitelefoni ekraan.

Kullakiht toimib elektrijuhi ja soojuselemendina termokroomse pigmendikihi all. Kui kullaleht on pisikese patareiga ühendatud, soojeneb see ja võimaldab nii pigmendikihil värvi muuta. Et pigmendikihi poolt esilemanatavat sisu kontrollida, leiutasid teadlased spetsiaalse nutirakenduse. Ühendatud nutiseadmeid on võimalik juhtida näppu mööda enda tätoveeringut liigutades.

DuoSkini tehnotätoveering on mingil piirini veekindel ja peab vastu päeva või paar enne seda, kui see nahalt maha kooruma hakkab. Samuti väidavad selle loojad, et tehnoloogia on suhteliselt odav.

Problemaatilise poole pealt ei tohi kullakiht olla õhem kui kaks millimeetrit, mis tähendab, et selle täpseks lõikamiseks on vaja spetsiaalset elektroonilist lõikurit ja erinevad lahendused peavad olema väga täpselt läbi mõeldud, et soojusring termokroomsel kihil ühtlaselt jaguneks.