Lõuna-Carolina meditsiiniülikooli neuroteaduste professorid Swapan Ray ja Narendra Banik püüdsid leida meetodit, kuidas hävitada kasvajarakke terveid rakke kahjustamata, teatas Physorg, vahendab Novaator.

See ei olegi niisama lihtne, sest kasvajarakud on tihtipeale keha enda rakud, mille jagunemine on mingil põhjusel kontrolli alt väljunud.

“Ravi käigus on vaja tappa just kasvajarakud, kuid kaitsta terveid rake,” ütles Banik. “Katsetasime erinevaid ühendeid, et välja selgitada nende tõhusus.”

Banik ja Ray uurisid erinevate orgaaniliste ühendite mõju vähirakkudele. Küüslaugu kaasasid nad katsesse vaid seetõttu, et sel on rahva seas hea ravimtaime kuulsus.

Ray sõnul peatasid kolm väävlit sisaldavat orgaanilist küüslaugust eraldatud ühendit efektiivselt vähirakkude kasvamise.

“Meie uurimus näitab looduslike taimset päritolu ühendite suurt potentsiaali pahaoomuliste ajukasvajate kontrolli alla saamisel,” ütles Ray. Enne inimestest patsientideni jõudmist peavad väljatöötatud ravimid läbima veel loomkatsed.