Testiti 36 tuntud parfüümi, millest otsiti kaht ohtlikku, sünteetilist keemiliste ainete rühma: ftalaatestreid ja sünteetilist muskust. Mõlemal ainel on kalduvus jääda inimorganismi ning põhjustada seal ebasoovitavaid tagajärgi. Samuti kahjustavad need ained keskkonda, vahendab Roheline Värav.

Greenpeace’ile üllatuslikult leidus mõlema rühma kemikaale suurel hulgal keskkonnasõbraliku mainega ettevõtte The Body Shop parfüümist “White Musk”. Mõlemad rühma kemikaale tuli ette ka rahva hulgas väga populaarseis Calvin Kleini “Eternity for Womenis” ja Jean Paul Gaultier’ “Le Male’is”.

Üks puhtamaid lõhnu oli Puma “Jamaica Man”, kus peaaegu puudus sünteetiline muskus. Ka Gloria Vanderbilti “Vanderbilt” on üpris tervisesõbralik, sest selles pole ftalaate.

Parfüümid on üks viimaseid tooteid Greenpeace’i testisarjas, millega keskkonnakaitsjad üritavad näidata, kui toksilised võivad olla igapäevased tarbeesemed. Greenpeace peab tarbeesemete toksilisuse põhjuseks praegusi, liiga leebeid, kemikaaliseadusi.