Rianne Ruijschop ja ta kolleegid Nizo toidu-uuringute keskusest uurisid, kuidas toidulõhn sööjatel küllastumistunde tekkimisele kaasa aitab, vahendavad
.

Teadlased lisasid jogurtile kahte erisugust maasika-aroomi ja küsisid, kumb neist kergemini küllastustunnet loob. Treenimata nuusutaja jaoks olid mõlemad aroomid täiesti ühesugused, aga keemiliselt erinesid nad teineteisest. Ühel juhul koosnes aroomlisand ainult ühest keemilisest ühendist, teisel juhul aga kujutas endast viieteistkümne aine segu.

Kõik 41 katseisikut kinnitasidt, et keeruka aroomiseguga lõhnastatud jogurt mõjus küllastavamalt.

Ruijschop loodab, et ta uuringust on kasu niisuguste toiduainete välja töötamisel, mis aitaksid kaalulangetajatel söögiga mõõtu pidada sel moel, et tekitavad täiskõhutunde võimalikult kiiresti.