Samas ei ole kerge keelata söömist pärast tegusat päeva, eriti siis, kui lõuna oli kiire ning hommikul polnud piisavalt aega tervisliku eine jaoks. On olemas lihtsaid ja kasulikke viise, kuidas oma isu kontrollida. Mida sa peaksid tegema, kui soovid tingimata õhtuti süüa?

Toitumisspetsialistid soovitavad lihtsaid viise näljast vabanemiseks:

1. Söö enne magamaminekut puljongit või suppi

Söö õhtusöögiks suppi või joo puljongit. Vedelik täidab kiiresti kõhtu ning aitab ära hoida ülesöömist, supileen lükkab ka uue näljatunde tekkimise pikemaks ajaks edasi. Supp ja puljong ei tohiks sisaldada teravaid vürtse, kuna need stimuleerivad isu.

2. Söö ainult kergeid snäkke, näiteks puuvilju

Söö jogurtit või õuna. Õunu süües söö ära ka seemned – ühe õuna seemned sisaldavad inimese päevase joodivajaduse, mis aitab vähendada söömistungi.

3. Tarbi enne uinumist vedelikke

Klaas mineraalvett, keedetud kuum vesi sidruniviiluga või tomatimahl kustutavad nälja paariks tunniks. Seejärel on aeg pesta hambaid ja minna voodisse.

4. Kompott peletab nälja eemale

Lahja viigimarjade või ploomi kompott teeb head kehale ning kavaldab üle isu. Vala kolm liitrit vett peale poolele kilole puuviljadele, kuumuta kuni pool liitrit veest on aurustunud. Tass kompotti on piisav, et unustada nälg tunniks ajaks.

5. Söö piimapulbrit

Teelusikas rasvatut kuiva piima päästab need inimesed, kes tõesõna surevad nälja kätte.

6. Oad ja kartulid tagavad rahulolutunde

Piisab väikesest kogusest ubadest või maksimaalselt paarist keskmisest koorega kartulist, et säilitada täiskõhutunne pikemaks ajaks.

7. Mine kuuma vanni

Kuum vann lõõgastab, tagab unise tuju ning surub isu alla. Parema tulemuse saamiseks lisa vannivette soola või eeterlikke õlisid. Mõnest grebi-, sidruni- või apelsinimahla tilgast piisab, et petta näljast kõhtu.

8. Liikumine surub isu alla

Kõndimine või mõni muu füüsiline tegevus enne und peatab nälja väga edukalt.