Senini on teadlased vaielnud, kas näiteks vähid tunnevad valu kui neid keevas vees küpsetatakse. Elwoodi katse näitas, et kui krevettide peale panna äädikat, siis nad hõõrusid ainega kokku saanud kohti kuni viis minutit. Ta võrdles reaktsiooni imetajatega, kes on kokku puutunud sarnase ärritajaga. Lisaks arvab Elwood, et oskus kannatada annab loomadele võimaluse õppida halbadest ja valulistest kogemustest ning neid tulevikus vältida.

Suur osa teadlasi usub, et lihtsad eluvormid, kes on ilma selgroota ja väga väheselt arenenud närvisüsteemiga ei tunne valu ega oska tunda kannatust. Liverpooli ülikooli doktor Sneddon leiab, et äkki krevetid hoopis proovivad oma nn „antenne” puhastada, mitte ei reageeri ärritusele.

Kas fakt, et krevetid tunnevad valu muudaks teie toitumisharjumusi?