Pärast seitsme aasta ning viie miljardi kilomeetri pikkust kosmoserännakut maandus sondi kuumuskindel kapsel 13. juunil Austraalia tühermaale. Missiooni eesmärgiks oli koguda kaugelt asteroidilt tolmuterakesi, mille tähtsus oleks võrreldav NASA Stardusti projektiga, mil koguti tolmu möödalendavalt komeedilt, et heita valgust Päikesesüsteemi kujunemise algusaegadele. Kuid Hayabusa tolmukogumis mehhanism hakkas asteroidil tõrkuma. Eilseni ei olnud kindel, kas näidistekapslis üleüldse midagi on, vahendab
.

Teadlased ei ole veel mitmekihilist kapslit täielikult avanud, ent leidsid, et see sisaldab rohkem kui kümme silmaga nähtavaid kübet, kinnitas esmaspäeval JAXA teadlane Toshifumi Mukai. Mukai tõi välja samas ka võimaluse, et tegu võib-olla hoopis kosmilise tolmuga, kuid väljendas selle suhtes sügavaid kahtlusi. Elektronmikroskoobi abil avastati veel kaks veelgi väiksemat osakest, mis on veidi suuremad kui kümme mikromeetrit.

Agentuur loodab, et vähemalt üks tolmunäidis on pärit kartulikujulisele asteroidilt Itokawa, kuhu Hayabusa 2005. aasta keskpaigas maandus. JAXA teatel on veel ebaselge, kas osakesed on pärit Maalt või asteroidilt.

Arvatakse, et kogutud materjali analüüsimine võtab mitu kuud. Hayabusa projektijuht Junichiro Kawaguchi lisab, et teadlased arvavad, et osa sellest moodustavad Maalt pärit terakesed. “Kuid tähtis on see, et see ei olnud tühi… Ma olen rõõmus, et on võimalus, et vähemalt osa sellest on asteroidilt,” ütleb ta.

Hayabusa missiooni on juba algusest saadik kummitanud ebaedu. Kui sond asteroidile jõudis, tõrkus süsteem, mis asteroidi tolmupilve tekitamiseks projektiiliga tulistama pidi. 2007. aastal aga kaotati sondiga kontakt JAXA-ga tervelt seitsmeks nädalaks ning selle tulemusena lükkus sondi Maale naasmine edasi, kuni asteroid ja Maa taas sobivasse asendisse jõudsid. 

Samas pretendeerib Hayabusa sond Guinessi rekordite raamatus esimese kosmosesõiduki tiitlile, mis on maandunud kuskil mujal Päikesesüsteemi objektil kui Kuu ning Maale tagasipöördunud.