Cassini saabus Saturni juurde 2004. aastal, mis oli selle suure planeedi põhjapoolkeral parajasti just talvehari mööda saanu, vahendavad
.

Saturni aastad on aga väga pikad, sest üks tiir ümber Päikese võtab Saturnil lausa 29 Maa-aastat aega, ja seetõttu vahelduvad ka aasta-ajad seal harjumatult aeglaselt.

Seni oli Cassini töö kavandatud lõppema käesoleva aasta septembris, aga et nüüd tuleb seitse aastat juurde, õnnestub kosmosesondil loodetavasti ära näha ka suvine pööripäev.

USA kosmoseamet NASA teatas Cassini töö pikendamisest pärast seda, kui Valge maja oli avalikustanud eelarvekava, mis näeb ette eraldada Cassini jaoks 60 miljonit dollarit aastas.

Teadlased rõõmustavad, sest esimest korda saavad nad lähedalt vaadelda, kuidas ühel nii kaugel planeedil aastaajad talvest suveni vahelduvad.

Cassiniga tegeleva NASA teadlase Bob Pappalardo sõnul seisavad mõned kõige põnevamad avastused Cassinil arvatavasti veel ees, näiteks võiks selguda, kas Saturni suurimal kaaslasel Titanil laiuvad metaanijärved on püsivad või auravad suvel tühjaks, et talvistest metaanivihmadest uuesti tekkida ja kosuda.