Tänase manöövriga liigutati kosmosejaam lähenenud satelliiditükkide teelt eemale, et meeskond saaks turvaliselt kosmosejalutuskäiguks valmistuda. Kuid orbiidil kuulistki kiiremini liikuva prügi probleemi pole kaugeltki kadunud.

Augustis teatati kuidas kaks Vene kosmonauti käis avakosmoses paigaldamas kaitsekilpi rahvusvahelisele kosmosejaamale (ISS). Nimelt paigaldati venelaste Zvezda-mooduli kaitseks 2,54 sentimeetrit paks kaitsesoomus. Kosmosejaam tervikuna on aga siiani orbitaalprügi ees kaitsetu, ning viimastel aastatel on võinud teatada juba õige mitmest hädaabimanöövrist, et jaam terveks jääks.

Tänaseks on Maa orbiidil tiirlemas juba kümneid miljoneid erineva suurusega tükikesi, paljud neist väiksemad kui üks sentimeeter, ja kui arvestada, et nad liiguvad kiirusega 10 000 kuni 25 000 kilomeetrit tunnis, on tegemist tõsisema ohuga kui püssikuulid Maa peal.

Tegemist pole tingimata kosmosest tulnud prügiga, kuigi ka seda on meie atmosfääri pidevalt sisenemas, ka stardirakettide tükid on jäänud orbiidile tiirlema, et varem või hiljem tagasi atmosfääri sisenedes ära põleda.

Tänase manöövri põhjuseks olid aga USA satelliidi Iridium-33 tükid. See 600 kg kaalunud satelliit purunes 2009. aastal põrgates kokku 1000 kg kaalunud Vene satelliidiga Kosmos-2251 ja purunemisel orbiidile jäänud tükid tiirlevad Maa orbiidil tohutu kiirusega.