„Äri läheb hästi,“ ütles ettevõtte tegevjuht Eric Anderson Davosi majandusfoorumil Reutersile antud intervjuus, vahendab
.

Space Adventures müüb pileteid Vene raketile Sojuz, mis veab kosmoseturistid Rahvusvahelisse kosmosejaama. USA on sellisele tegevusele ägedalt vastu seisnud, kuid transpordivahend kuulub venelastele, kes heast rahateenimise võimalusest ära öelda ei taha.

Ungari päritolu tarkvaraarendaja Charles Simonyi on üks rikastest kosmoseturistidest, kes valmistub juba teiseks lennuks. Kosmoseturism sai alguse 2001. aastal, kui kosmosesse lennutati Dennis Tito. Simonyi teine lend on järjekorras seitsmes.

Reiside organiseerimine kipub aga muutuma keerulisemaks, sest venelased plaanivad kosmosejaama viia senisest rohkem teadlasi, mis ei jäta turistidele raketis kuigi palju ruumi. Eelmisel aastal jõudsid Space Adventures ja Venemaa föderaalne kosmoseagentuur kokkuleppele, et 2011. aastal korraldatakse privaatlend vaid kosmoseturistidele.

Raha on reisi jaoks väidetavalt kõrvale panemas mitmed tuntud inimesed, kelle seas on näiteks Google’i kaasasutaja Sergei Brin. Anderson hoiatab, et majanduslangus ei tähenda, et nüüdsest saab pileti kosmosesse odavamalt. Tavapilet maksab 35 kuni 45 miljonit dollarit ning kui on soov saada esimeseks avakosmoses viibinud turistiks, tuleb lisaks välja käia veel kümme miljonit.