Igapäevaselt või paar korda nädalas köögis abiks olnud lapsed armastasid rohkem puu- ja juurvilju süüa ning mõistsid paremini tervisliku toitumise olulisust, vahendab ERR Teadus.

Lapsed, kes on õppinud koos vanematega valmistama erinevatest toiduainetest erinevaid roogasid ja teevad ka iseseisvalt tervislikumaid toiduvalikuid. Kuid selleks, et näidata lapsele erinevaid võimalusi, tuleb teda õpetama valima tooteid erinevatest toidugruppidest.

Uuringu tulemused näitasid, et köögis kaasatud lapsed armastasid rohkem puuvilju ning söid 10% rohkem köögivilju. "Puu- ja köögivilju armastavad lapsed söövad neid ka sagedamini ning neil on tervislikumad toitumisharjumused," kommenteeris uuringu autor Yen Li Chu, lisades, et laste kaasamine toidu valmistamisesse on tõhus strateegia laste tervise eest hoolitsemiseks.

Lapsi saab väga tõhusalt kaasata erinevate lihtsate kuid tervislike toitude valmistamisesse ning puu- ja köögivilju ei pea sööma ainult värskelt või keedetud kujul, neid saab märkamatult lisada mitmesugustesse roogadesse: puuviljakokteilidesse, piima-mahlajookidesse, pirukatesse, kookidesse, lahtistesse pirukatesse, köögiviljadega pitsadesse. Alati ei pea ka laps viibima terve pika ja väsitava toidu valmistamise protsessi juures, piisab, kui kutsuda ta appi söögile värskeid maitsetaimi lisama või magustoitudele marjakastet või kaunistusi lisama.

Vaata veel: Kids Who Cook Are Hungrier for Healthy Food Choices (ScienceDaily)