2010. aastal võis jälgida, kuidas Saturnil on kujunemas väike valge keeristorm. Ta kasvas, kuni tegi ringi peale tervele planeedile, põhjustades kolossaalseid atmosfäärihäireid, mis on kestnud tänavuse aastani valja.

Kuid nüüd "istus" kosmoseaparaat Cassini-Huygens lausa esireas, vaadates Saturni ilmastikunähtust planeedi enda orbiidilt. Tegemist oli suurima ja tuliseima keerisega, mida meie päikesesüsteemis kunagi nähtud. Torm oli küll nähtav isegi Maal viibivatele amatöörastronoomidele.

Põhjalikumate seadmetega oli tormist küll hoopis parem pilt. Mitte ainult ei ajanud hiiglaslikud kuumaõhukeerised planeedi pinnal üksteist taga, kuid on siiani näha kuidas planeedil kujunenud hiiglaslik pööris jätkab edenemist, kirjutab Wired.

Eelmine suurem torm, mida kosmoseaparaat Cassini-Huygens jälgis, kestis oktoobris 2006, ulatudes planeedi atmosfääris isegi 70 kilomeetri kõrgusele, tuulte kiiruseks mõõdeti 550 kilomeetrit tunnis. Varem on olnud võimalik jälgida keeristorme ka planeedi poolustel,

Saturni atmosfääris on ka periooditi võimalik jälgida Suure Valge Punkti kujunemist, mis kujutab endast tuhandekilomeetriste läbimõõtudega tormisüdamikke. Jupiteri atmosfääris on vastavaks ilminuks Suured Punased Punktid. Tsüklonite kujunemist ja olemasolu on jälgitud ka Veenusel, Marsil, Uraanil ja Neptuunil.

Kuigi elu seal teadaolevalt ei ole, võib ilm teistelgi planeetidel olla ühtmoodi vastik.