Soolkonna bakterite kooslus ehk mikrobioota on seotud mitmete krooniliste seisunditega, sealhulgas ülekaalu ja nakkushaigustega, järeldasid Corcaigh' (Cork) ülikooli kolledžži mikrobioloogi Paul O'Toole ja tema kolleegid, kes on uurinud 178 eakama inimese väljaheidete mikrobiootat.

„"Soolkonna mikrobioota on elu loomulik osa,"“ rõhutas O'Toole pressikonverentsil, „"See on inimese tervisele väga oluline ja te peate sellest mõtlema kui keha lisaelundist.“ Inimese kehas elab kümme korda enam bakterirakke, kui tema enese rakke ning nende kooslust uuridest võib aimu saada tervise seisust."

Teadlaste rühm näitas, et soolkonna bakterite olukord peegeldab tervist enam, kui seni arvati. Vaesunud kooslus põhjustab tervisehädasid ning koguni nõrkust. Neil vanuritel, kes elasid hooldekodudes, oli mikrobioota vaesem kui neil, kes elasid oma kodukeskkonnas.

"„Meie tulemused näitavad, et vanurite tervist saab parandada nende mikrobioota muutmisega,“" ütles O'Toole. "Bakterikoosluse vaesumist põhjustab harjumusest või mugavusest või vaesusest tulenev üksluine söögivalik. „Bakterid ei ole parasiidid, me peame neid toitma nagu iseendid,"“ võttis O'Toole kokku.