Just neile meestele mõeldes on Yoshitomo Kobori Dokkyo meditsiiniülikooli Koshigaya haiglast leiutanud nüüd nutifoniga ühilduva vahendi. Täpsemalt lõi ta selleks, et iga mees saaks kodus kontrollida, kuidas ta seemnerakkude käsi käib, spetsiaalse 555-kordse mikroskoobi. Mikroskoobi lääts on õhem ühest millimeetrist.

Et kodune test läbi viia, on vaja esmalt pärast ejakulatsiooni viis minutit oodada, et sperma piisavalt vedelduks. Seejärel tuleb komplektis oleva pipetiga võtta väike kogus sellest ning panna see pisikesele plastlehekesele, see aga suruda omakorda vastu mikroskoopi. Siis tuleb nutifoni kaameraga filmida läbi mikroskoobiläätse mõnesekundiline video ning vaadata seda hiljem suurel ekraanil. Seda tehes peaks olema hõlpsasti võimalik seemnerakkude arv kokku lugeda, nagu ka see, kui paljud neist liiguvad – need kaks näitajat on viljakuse koha pealt väga olulised, ütleb Kobori.

Ehkki uus toode nimega Tenga Men´s Loupe andis täpselt samasugused vastuseid kui viljatusravikliinikute arvutite tarkvara, toonitab Kobori, et vahend on siiski väga lihtsa analüüsi tegemiseks ja päris lõplike järelduste tarvis see ei sobi. Küll aga võib selle abil võimalikest viljakusprobleemidest aimu saada, mispuhul tuleks edasi ikkagi arsti poole pöörduda. Tenga Men´s Loupe on juba Jaapanis müügil.

Kes jaapani keelt mõistab, võib edasi lugeda toote kodulehelt. Lihtsalt videopilti jaapanikeelse kommentaariga ja seda, milline seade ise välja näeb ning kuidas töötab, näeb aga näiteks siit.